مقالات

عمر باتری خودروهای برقی

عمر باتری خودروهای برقی

عمر باتری خودروهای برقی

عمر باتری خودروهای برقی یکی از مسائلی که بعد از میان آمدن خودروهای برقی ذهن همگان را درگیر خود کرده است مربوط به عمر باتری های خودروهای برقی است که شرکت نیسان به همه تردیدها پایان داده و این مسئله را حل کرده است.

شرکت نیسان بعد از بررسی خودروهایی مثل هاچ بک برقی لیف، نیسان و … اعلام کرده است که عمر این باتری ها از عمر خودروها بیشتر بوده و بین 10 تا 12 عمر مفید خواهند داشت. در مصاحبه اخیر با مدیر بخش خدمات انرژی رنو نیسان، فرانسیسکو کارانزا اذعان داشته از سال 2011 تا به امروز بیش از 400 هزار دستگاه لیف در اروپا به فروش رسیده است و این کمپانی بر شارژ و افت کارایی باتری ها نظارت کامل داشته است.

همچنین در ادامه مصاحبه با مدیر این بخش از aنیسان دریافت شد که باتری های نصب شده بر روی این مدل لیف تا 22 سال عمر مفید خواهند داشت که این در حالی است که عمر مفید یک باتری در خودرو به طور متوسط 10 سال است.

پس می توان این طور برداشت که عمر طولانی در باتری های خودروی برقی یک مزیت مهم محسوب می شود ولی یک سوال برای همگان پیش می آید که وقتی عمر خودرو برقی پایان می یابد با باتری هایی که هنوز قابلیت کار کردن دارند چه کنیم؟ که پاسخ این سوال را شرکت نیسان برای همگان روشن کرد. این باتری ها به حیات ثانویه خود ادامه می دهند و از خودروی برقی جدا شده و نقش یک منبع انرژی یا پاور بانک را ایفا میکنند. شرکت نیسان در سال گذشته با ترکیب 148 باتری کهنه و نو روشنایی یک استادیوم فوتبال در آمستردام را تامین کردند.

در حال حاضر دنیا کنونی ما به سمتی پیش می رود که بتوان از منابع انرژی تجدید پذیر مثل تابش خورشید و باد بهره برداری کرد. چون بخشی از انرژی توربین های بادی یا پنل خورشیدی در حال هدر رفتن است بنابراین می توان برای جلوگیری از این اتلاف انرژی، انرژی اضافی را در باتری ها ذخیره کرد و در مواقعی که نیاز هست از آن استفاده نمود.

از این موضوع شرکت نیسان ایده جالبی گرفته و از باتری های کارکرده استفاده می کند تا بارشبکه را تنظیم کند. حالا این یعنی چه؟ در زمان هایی که میزان مصرف برق شهری کم است، باتری ها الکتریسیته اضافی را ذخیره سازی کرده و در ساعات اوج مصرف به شبکه باز می گردانند. به گفته نیسان چنین کاری از تحمیل فشار زیاد به شبکه و افزایش استهلاک زیرساخت ها پیشگیری می کند.

کاربردهای جدیدی که برای باتری اتومبیل های برقی ترسیم شده اند، علاوه بر مالکین، امکان درآمدزایی را برای خودروسازان و نمایندگی ها نیز فراهم می کنند. با توجه به اینکه خودروهای الکتریکی در مقایسه با مدل های درون سوز هزینه نگهداری کمتری دارند، میزان درآمد نمایندگی ها با افت روبرو خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *