مقالات

باتری گرافینی

باتری گرافینی

باتری گرافینی

اگر بخواهم به لحاظ شیمیایی به بررسی گرافین بپردازم باید بگویم که نام یکی از آلوتروپ های کربن است که ساختار بلوری آن به صورت لانه زنبوری دوبعدی می باشد و به علت دارا بودن خواص فوق العاده در رسانندگی الکتریکی و گرمایی و داشتن چگالی بالا و تحرک پذیری حامل های بار به ماده ای منحصر به فرد در این عصر تبدیل شده است و گزینه بسیار مناسبی برای سیلیکان که در قطعه های الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرد است.

از زمان کشف گرافین در سال 2003 و از سوی محققان دانشگاه منچستر، این ماده برای بهبود هرچیزی، از فیلترهای آب گرفته تا پنل های خورشیدی مورد استفاده قرار گرفته است. خاصیتی که گرافین را به ماده ای منحصر به فرد تبدیل می کند، ضخامت یک اتمی آن است که تا 200 برابر از فلز قوی تر است؛ ضمناً رسانایی بیشتر از مس و انعطاف پذیری به اندازه پلاستیک هم از دیگر خواص این ماده جذاب هستند.

این ماده به قدری منحصر به فرد است که تا به حال میلیاردها دلار جهت بررسی و تحقیق صرف شده است در حالی که در دنیای واقعی موارد کاربرد آن بسیار محدود بوده است. در سال گذشته استارتاپی به اسم کاتالان فعالیت خود را شروع کرد و به دنبال تولید باتری های ساخته شده از گرافین بود که مدعی بود با سرعت 12 برابر بیشتر از باتری های لیتیوم – یونی شارژ می شود. که اگر این ادعا درست باشد انقلابی عظیم در صنعت خودروهای برقی ایجاد می شود چون می تواند مدت زمان شارژ آنها را از چند ساعت به 5 دقیقه کاهش دهد.

موسس این استارتاپ در ادامه پرده برداری از استارتاپ خود می گوید: ما بر این موضوع واقفیم که شهرها در حال گذراندن تغییرات محسوسی هستند از این رو باید فضای اشغال شده توسط وسایل احتراقی را کاهش دهیم و تا بتوانیم آلودگی های زیست محیطی را کاهش دهیم و چون باتری های گرافینی بسیار سریع شارژ می شوند می توان دریچه ای نو برای بهینه سازی انرژی بین کاربران باز کرد.

باتری های گرافینی جدا از اینکه بسیار سریع شارژ می شوند مزیت دیگری که می توان به آن اشاره کرد 60 درصد ظرفیت بیشتر آن است.

بنا بود در نیمه دوم سال 2018 سه هزار واحد از این باتری ها تولید شود که با توسعه تولید آنها در صنعت خودروی برقی انقلاب بزرگی رخ خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *