باتری حالت جامد
باتری حالت جامد در این مقاله میخواهم اطلاعاتی در خصوص باتری حالت جامد صحبت کنم و اطلاعاتی که دارم را با شما عزیزان در میان بگذارم.
ساختار باتری حالت جامد چگونه است؟ در یک باتری حالت جامد، الکترود های مثبت و منفی و الکترولیت بین آن ها از فلزات جامد تشکیل شده اند، و برخی از آن ها از مواد مصنوعی ساخته شده اند. ایده استفاده از باتری حالت جامد به دهه ی قبل باز می گردد و پیشرفت هایی در این زمینه انجام شده است. ما همواره در فناوری گوشی های هوشمند رو به پیشر فت هستیم ولی سرعت پیشرفت باتری ها این چنین نیست. همانطور که قبلا به آن پرداختیم باتری مورد استفاده در گوشی های موبایل، تبلت، لپ تاپ و … از نوع باتری لیتیوم یونی می باشد که سیر پیشرفت آن کند بوده که باتری حالت جامد می تواند نقطه عطفی در تکنولوژی باتری لیتیوم – یونی باشد.
از مزیت باتری های حالت جامد به باتری های لیتیوم یونی می توان به عمر و ظرفیت بیشتر باتری، زمان شارژ کم تر و امنیت بالاتر به دلیل عدم استفاده از مواد آتش ساز و سمی اشاره کرد.
باتری های حالت جامد آند، کاتد و الکترولیت را به چند لایه مسطح تبدیل کرده اند و بر خلاف نسل قبلی، الکترودها درون یک الکترولیت مایع قرار نگرفته اند. بنابراین شما می توانید آن ها را کوچک تر کنید در حالی که انرژی بیشتری از باتری های معمولی تولید می کنند. پس اگر شما باتری معمولی گوشی و یا لپ تاپ خود را با یک باتری حالت جامد با همان اندازه جایگزین کنید، می توانید از شارژ بسیار بهتری بهره مند شوید. به عبارت دیگر می توان دستگاه هایی تولید کرد که همان شارژ باتری های معمولی را دریافت می کنند اما به مراتب کوچک تر و باریک تر هستند.
البته این باتری معایبی دارد که در ادامه مقاله به آن می پردازیم.
به دلیل اینکه باتری های حالت جامد یک تکنولوژی نوظهور هستند، هزینه تولید آن ها به طرزی باورنکردنی زیاد است. تا امروز این نوع باتری ها در هیچ دستگاه الکترونیکی که به صورت انبوه تولید شده باشد، به کار گرفته نشده اند. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده بود، قیمت تولید یک باتری حالت جامد مناسب یک گوشی هوشمند، ۱۵۰۰ دلار تخمین زده شد. بنابراین اگر بخواهیم یک باتری خودروی حالت جامد بسازیم باید ۱۰۰,۰۰۰ دلار هزینه کنیم.
بخشی از این مشکل به دلیل نبود خطوط تولید انبوه باتری های حال جامد است. تنها چند شرکت و دانشگاه محدود در این زمینه تحقیق می کنند، بنابراین هزینه تولید یک باتری حالت جامد نجومی است.
مشکل دیگر مواد تشکیل دهنده این باتری ها هستند. با این که ویژگی های فلزات، آلیاژها و نمک های فلزی مورد استفاده در باتری های کنونی کاملاً برای ما شناخته شده است، در مورد باتری های حالت جامد چنین نیست. در حال حاضر ما نمی دانیم که بهترین ترکیب شمیایی برای الکترولیت بین آند و کاتد چیست. تحقیقاتی در حال انجام است اما اطلاعات بیشتری برای ساخت موادی مناسب نیاز است. موادی که هم ارزان باشند و هم ساخت آن ها آسان و سریع باشد.